Van 18 oktober tot en met 2 november 2024 vinden de Culinaire Wadden Weken plaats. In deze campagne zetten horecaondernemers uit het Waddengebied lokale gerechten op de kaart. Centraal staan smaken van dichtbij: met ingrediënten uit de regio en van het seizoen.
Bewoners en bezoekers kunnen in deze periode kennismaken met wat de Waddenregio aan culinaire rijkdom te bieden heeft. Door deel te nemen geeft een horecazaak niet alleen het eigen menu een podium, maar draagt de ondernemer ook actief bij aan de zichtbaarheid van duurzaam en lokaal eten.
Meedoen is gratis. Deelnemers serveren minimaal één gerecht of menu waarin lokale en seizoensgebonden ingrediënten de hoofdrol spelen. Daarmee dragen ze bij aan een sterkere beleving van het Werelderfgoed Waddenzee en versterken ze het verhaal van de regio.
De Culinaire Wadden Weken zijn onderdeel van het programma Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving. De campagne is een samenwerking van Visit Wadden, Stichting Waddengroep en NHL Stenden Hogeschool.